ŠTO POSJETITI DOK STE U ZAGREBU?

 

 

15550561135_567df196c8_k

Zagreb ZOO

 

U samom parku Maksimir smješten je prekrasan zagrebački ZOO koji je ulaskom u EU dodatno unaprijedio uvjete držanja životinja. U njemu posjetitelji mogu vidjeti brojne vrste životinja – sisavaca, ptica, gmazova, vodozemaca, riba i beskralješnjaka, s gotovo svih kontinenata. Također, ZOO -vrt sudjeluje u mnogim programima zaštite ugroženih vrsta, nudi posjetiteljima različite obrazovne programe, organizira događanja i pruža svima brojne informacije o životinjama i samoj prirodi. 

Park Maksimir

 

Smješten svega 2 minute vožnje od Hotela Vila Tina park Maksimir najveći je i najljepši park Zagreba. Na površini od 316 hektara prevladava bogata hrastova šuma koja predstavlja utočište za brojne životinjske i biljne vrste. Upravo su ptice našle svoje utočište u park šumi Maksimir u kojem je zabilježeno preko 100 vrsta ptica, a u europskim razmjerima ugrožena vrsta Crvenoglavi djetlić jedan je od najčešće viđenih stanovnika ovog parka. Osim šuma u parku Maksimir tu su livade, jezera i potoci koje povezuju brojne pješačke i biciklističke staze.

DSC_0073
DSC_0050

GORNJI GRAD

 

Gornji grad je popularna turistička atrakcija u Zagrebu. Od glavnog gradskog trg (Trg bana Josipa Jelačića) na Gornji grad možete se popeti prekrasnom Radićevom ulicom pa kroz Kamenita vrata proći i ući u povijesni dio grada u kojem se nalaze Crkva Svetog Marka, zgrade Hrvatskog Sabora i Vlade RH. Na samom rubu Gornjeg grada nalazi se Kula Lotrščak s koje možete uživati u panoramskom pogledu na grad. Ukoliko ste gladni umjetnosti Gornji grad je idealno mjesto za provesti dan i posjetiti Muzej prekinutih veza, Umjetnički paviljon, Meštrovićev atelijer ili Muzej grada Zagreba.

DONJI GRAD

 

Od središnjeg zagrebačkog Trga bana Josipa Jelačića započinje niz trgova i gradskih parkova povezanih u Lenucijevu “zelenu potkovu”, nazvanu tako po arhitektu i urbanistu koji ju je osmislio. Niz parkova u samom središtu grada obuhvaća željeznički kolodvor, preko Botaničkoga vrta pa sve do Marulićevog trga i Trga maršala Tita. Njihov obilazak, uz prekrasno zelenilo parkova, užitak je za sve koji žele se odmoriti, a prava riznica spomenika, galerija i muzeja za poklonike umjetnosti.

DSC_0079